Altid i bevægelse

Om KulturHåndværket


Vi lever af (og for) at skabe illusioner

KulturHåndværket løser opgaver indenfor scenografi, installationer, kostumer, rekvisitter, dekorationer og produktionsledelse til teater, musical, film, events, kultur- og musikhuse, museer og oplevelsescentre. 

 

I form af ekstern Produktionsledelse og på tværs af materialer som Tekstil, Lys og Video, Træ, Metal og Maling.

 

Vi er en produktionsplatform, der krydskobler specialhåndværkere, teknikere og kulturelle entreprenører, så de kan bidrage med det, de gør allerbedst. Her tester vi nye metoder og afprøver nye samarbejder mellem vores fastansatte og vores finmaskede netværk af samarbejdspartnere.

 

KulturHåndværket råder over et enestående tekstilværksted, og har adgang til lokaler, der er velegnede til audition, optagelser, prøveforløb og prøvesamling af scenemateriale. Desuden har vi adgang til snedker-, smede- og malerværksted og haller med stor frihøjde. 


Det er en grundlæggende værdi at optimere materialebrug i scenografi produktion og at give udstillingsgenstande et videre liv.


KulturHåndværkets rammer


  • 500 m² kæmpestort tekstilværksted

  • Hele 24 avancerede symaskiner – heraf 10 specialmaskiner

  • Velegnede lokaler til audition, optagelser, prøveforløb og prøvesamling af scenemateriale.

  • Adgang til snedker-, smede- og malerværksted

  • Mulighed for prøveopstilling af scenografi i haller med stor frihøjde

Banebrydende


Vi insisterer på, at den bedst tænkelige løsning skabes i et kreativt og fagligt fællesskab.

Tværfaglige


Vi tænker i nye baner og tilskærer idéer fra første proces i en opgave.

Formgivende


Ved opgaver, hvor idéen er færdigudviklet, giver vi skitser et design og laver prototype.

Skabende


På vores værksteder kan vi lave produktion af bestilt konstruktion.

Hvem er med?

Medarbejdere og Partnere


Søren Hall


Designer & Kulturhåndværker

+45 2480 7766

hall@kulturhv.dk

Søren er organisatorisk spydspids og én af pionérerne bag KulturHåndværket. Han er indehaver af MadeByHall, og er udvikler, rådgiver og projektleder bag et væld af løsninger for teatre, events og oplevelsescentre. Søren er uddannet snedker og sejlmager – en foldekniv af kompetencer med stor brancheindsigt.


Bo Kudsk


Produktionsleder & Lysdesigner

+45 2113 4361

kudsk@kulturhv.dk

Bo er især kendt som produktionsleder og lysdesigner. Hans vidtspændende produktion strækker sig over musicals, teateropsætninger, kunstudstillinger, events og DR produktioner. Derudover arbejder Bo som kunstnerisk rådgiver, videoprogrammør og fotograf. Alt sammen, fordi han kom til at give en hånd med på et lille teater i 96 – så var han fanget.


Lone Collin Bødker


Leder af systuen

+45 2829 9260

lone@kulturhv.dk

Lone afklarer praktiske løsningsmuligheder i produktionen, holder overblik samt leder og fordeler arbejdsopgaver. I samarbejde med Søren Hall vurderer hun omfanget af de mange alsidige opgaver. Lone er uddannet beklædningshåndværker fra Marianne Carøe. Hun har stor erfaring med teaterkostumer, scenografi, scenetæpper og kreative beklædningsopgaver. 

Anders Engelbrecht


Partner og direktør for Spekta A/S


Anders er indehaver af Spekta, et af Skandinaviens største aktører indenfor scenografi til fim, tv, teater, reklame og museer. Han har arbejdet i branchen i 30 år, virket som konsulent og været Production Designer og Construction Manager på en lang række film.


Anna Juul Holm


Designer og KulturHåndværker

+45 60 61 90 29

anna@kulturhv.dk

Anna udvikler, projekterer og eksekverer løsninger i snitfladen mellem interiør, dekoration og kostumer, i en bred palette af materialer.  Anna er uddannet fra Designskolen Kolding og har en lang erfaring fra teaterbranchen med kostumedesign og produktion.

Carl Philip Pierri Lenswold


KulturHåndværker

Carl Philip håndterer de mange forskellige opgaver som systuen får ind, med øje for materialet og detaljen, fra stoffet klippes til produktet monteres. Carl Phillip er uddannet beklædningsdesigner ved Scandinavian Academy of Fashion Design.

Sille Hedegaard Iversen


KulturHåndværker

Sille håndterer de mange forskellige opgaver som systuen får ind, med øje for materialet og detaljen, fra stoffet klippes til produktet monteres. Sille er uddannet designer fra Designskolen Kolding og har flere års erfaringer fra modebranchen.

Everina Willigenburg


KulturHåndværker

Everina har over 17 års erfaring med produktion af Scenetæpper og ved hvad der skal til for at få opgaverne hurtigt og sikkert i mål. Hos Kulturhåndværket bliver hun udfordret i rutinerne og er en stærk sparringspartner for optimering i produktionen. 

Faggrupper i KulturHåndværket

Arkitekt

Automatikker

Autosadelmager

Datamatiker

Designer

Dukkemager

Elektriker

Fotograf

Instruktør

Komponist

Konstruktør

Kostumedesigner

Lydteknik

Lysteknik

Maler

Modelbygger

Murer

Musiker

Møbelpolstrer

Producent

Rekvisitør

Rigger

Scenetekniker

Scenograf

Skrædder

Skuespiller

Snedker

Teatermaler

Tekstforfatter

Tømrer

Smed

Udlejer af udstyr (maskiner, scene- og eventbranchen mm.)